Львів Інформ

Перші зачіпки в ділі про замах на Шефіра чи політичні сутички між владою та партією «Європейська солідність»?

Перші зачіпки в ділі про замах на Шефіра чи політичні сутички між владою та партією «Європейська солідність»?
314715 ПЕРЕГЛЯДІВ

 Нещодавно правоохоронці провели обшук в Яремче в домівці Сергія Волошина депутата партії «Європейська солідарність» через те, що він зареєстрован власником мисливської зброї калібру 7.62, із якої за словами слідчих стріляли в автомобіль Сергія Шефіра. 

 Нагадуємо, що на друга та помічника українського президента Володимира Зеленського було скоєно замах. Автомобіль Сергія Шефіра 22 вересня 2021 року обстріляли неподалік села Лісники під Києвом. В автомобіль потрапило понад 10 куль, постраждав лише водій.

 За однією з версії Шефір не є метою зловмисників, а лише є способом залякати та «передати особливий привіт усій команді Зеленського». Загалом було висунуто три версії: помста з боку «контрабандистів та кримінальних авторитетів», з якими активізувала боротьбу влада; «російський слід» замаху;  боротьба влади із надмірним впливом фінансово-промислових груп. 

 На обрії у справі з'явилися перші обшуки. Правоохоронці провели обшуки у депутата Івано-Франківської облради Сергія Волошина. Партія «Європейська солідарність», у якій знаходиться сам Сергій, заявляє, що депутата хочуть звинуватити в замаху на Шефіра.

 Обшуки у Яремчі у будинках Волошина та його батьків проходили на підставі ухвали Печерського суду Києва від 3 листопада. Слідчі аргументують це тим, що в машину Шефіра стріляли зі зброї калібру 7.62, а він має зареєстровану мисливську рушницю такого калібру. Сергій обурений, бо надав повну інформацію про своє перебування у день замаху, а також, коли користувався зброєю та інші подробиці. В партії «Європейська солідарність» упевнені, що справа зайшла в глухий кут, а випади проти Сергія - лише спроба пресингу опозиції. Депутати партії також наполягають на тому, що такими діями влада намагається відвернути народ від некомпетентності своїх дій, патової ситуації з ковідом, офшорним скандалом та енергетикою тощо.

 Проте, за даними правоохоронних органів, експерти встановили, що стріляли боєприпасами закордонного виробництва з відповідним маркуванням. Далі встановили тих осіб, які під час перереєстрації зброї надавали аналогічні патрони, серед цих осіб перебуває і Волошин. Дослівно ОГП: «У рамках розслідування кримінального провадження за фактом замаху на вбивство першого помічника президента та його водія проведено близько 100 обшуків у всіх встановлених осіб, які здійснювали відстріл мисливської зброї патронами, аналогічними до використаних при скоєнні цього злочину. Також обшуки пройшли в магазинах з продажу зброї та боєприпасів та в осіб, які займаються їх збутом». Однак, в Офісі Генпрокурора повідомляють, що у кримінальному провадженні поки що підозр не висувають. Перший заступник міністра МВС України Євген Єнін розповів, що хоч обстріл стався біля лісосмуги – свідків знайдено, вже співпрацюють зі слідством. Також він розповів, що було зроблено близько 20 пострілів, проте жоден з них не пошкодив вікна автомобіля, на його думку це не свідчить про інсценізацію, а лише про те, що навіть професійні кілери припускаються помилок, наприклад, як у ситуації з депутатом Соболєвим, де загинув лише його син.

© 2020 lviv-inform

Мої відео