Львів Інформ

Підприємство ПАТ "Сумихімпром" відновило свою роботу

Підприємство ПАТ "Сумихімпром" відновило свою роботу
204425 ПЕРЕГЛЯДІВ

ПАТ "Сумихімпром", єдиний національний виробник двоокису титану в Україні, який знаходиться під управлінням Фонду державного майна України (ФДМ), після паузи відновив свою діяльність, повідомило агентство "Інфоіндустрія".

"У весняному сезоні 2024 року завод розпочав виробництво на основі закупленої сировини. Перша партія продукції – сульфат амонію – була виготовлена цього тижня, 21-22 квітня 2024 року, і вже відправляється покупцям за ціною 13800 грн/тонна, зі складу заводу", - вказує агентство.

Згідно з інформацією, завод планує виробництво азотно-фосфорних та комплексних трикомпонентних добрив. Уже закуплено аміак і сірку, а зараз активно проводяться закупівлі фосфоритів і калійних руд. Нове керівництво підприємства відкрите для співпраці з дистриб'юторами та партнерами для оновлення виробництва, зазначається у повідомленні.

"Сумихімпром" є одним з провідних національних виробників складних мінеральних добрив, двоокису титану, сірчаної кислоти та інших неорганічних хімічних речовин. Підприємство є одним із найбільших бюджетоутворюючих підприємств Сум та області, випускаючи понад 30 типів NPK-добрив для різних ґрунтових і кліматичних умов.

Після десяти років управління групою компаній, пов'язаних з Group DF Дмитра Фірташа, у листопаді 2023 року господарський суд Сумської області прийняв рішення задовольнити клопотання ФДМ і Міністерства юстиції, закривши справу про банкрутство та санацію підприємства.

© 2020 lviv-inform

Мої відео