Львів Інформ

Відділи ДРАЦС Волині за 6 місяців 2021 року розглянули 634 справи про внесення змін до актових записів цивільного стану

Відділи ДРАЦС Волині за 6 місяців 2021 року розглянули 634 справи про внесення змін до актових записів цивільного стану
123456 ПЕРЕГЛЯДІВ

Dнесення змін до актових записів цивільного стану є однією з найзатребуваніших послуг відділів державної реєстрації актів цивільного стану. У першому півріччі 2021 року відділами ДРАЦС Волинської області розглянуто 634 справи про внесення змін до актових записів цивільного стану, складено 13 висновків про відмову у внесенні змін.
Для того, аби внести зміни в актові записи цивільного стану, треба звернутися до відділу ДРАЦС за місцем проживання чи реєстрації з заявою. З такою заявою можуть звертатися особи, щодо яких складено актовий запис, один з батьків, опікун, піклувальник дитини; опікун недієздатної особи, спадкоємці померлого, представники органу опіки та піклування при здійсненні повноважень з опіки та піклування стосовно особи, яка має право на подачу такої заяви.
До заяви потрібно додати:
- свідоцтва, у яких зазначені неправильні, неповні відомості або відомості, які підлягають зміні;
- інші документи, необхідні для розгляду заяви та вирішення питання по суті.
За результатами перевірки зібраних документів відділ ДРАЦС складає обґрунтований висновок про внесення змін або про відмову, при цьому чітко зазначаються причини відмови та вказується можливість оскарження в судовому порядку.
Питання про внесення змін до актових записів цивільного стану розглядається у тримісячний строк. За наявності поважних причин цей строк продовжується, але не більше ніж на три місяці.

© 2020 lviv-inform

Мої відео