Львів Інформ

Продали неякісну продукцію? Сплатіть 2 мільйони гривень!

Продали неякісну продукцію? Сплатіть 2 мільйони гривень!
8494 ПЕРЕГЛЯДІВ

В “Укроборонпромі” розповіли про те, що нещодавно запорізький завод електричних машин вирішив поставити цілу партію неякісної продукції на їхнє підприємство. Через це вони вирішили звернутись до суду, їхній позов задовольнили. Тож тепер за неякісну продукцію виробникам доведеться відплатити.

У 2016 році Запорізький завод уклав договір з “Укроборонпромом”. Згідно із домовленістю, вони повинні постачати якісні партії електрообладнання на деякі з відділень. Проте цього разу чомусь все склалось трохи інакше. До одного з концернів доправили партію неякісних катодів на суму 1,3 мільйона гривень. Проте після того, як вся партія пройшла технічний контроль, виявилось, що вона вся є бракованою. Аби повернути заплачені гроші, прокуратура здійснила позов до суду на підприємство. В суді визнали провину закладу та зобов’язали їх виплатити компенсацію на суму рівну майже 2 мільйонам гривень.

Зараз завод повинен повернути підприємству гроші. Адже за постачання неякісної продукції вони зобов’язані не лише сплатити заборгованість за неякісний товар, а й повернути пеню, яка нараховується за брак. За виконанням всіх обов’язків підприємством прокуратура стежитиме особисто, вони вже обрали ряд заходів, які повинні допомоги їм у пришвидшенні цього процесу.

Також нагадуємо, що останнім часом атомники із Запоріжжя досить часто мають проблеми із прокуратурою та екологами. Ті зізнаються, що вже довгий час не можуть змусити їх припинити викиди забруднювальних речовин. Прокуратура та Державна екоінспекція направили позов до суду на розташований в Енергодарі машинобудівний підрозділ "Енергоатому". Підприємство впродовж року забруднювало атмосферу оксидом вуглецю, діоксидом азоту, ангідридом сірчистим тощо, не маючи відповідних дозволів.

© 2020 lviv-inform

Мої відео