Львів Інформ

В Міністерстві освіти та науки України готують новий предмет для школярів!

В Міністерстві освіти та науки України готують новий предмет для школярів!
9326 ПЕРЕГЛЯДІВ

Часто українські школярі, після того, як закінчують школу та знаходять собі роботу розуміють, що вони не вміють розпоряджатися власним бюджетом. Їхні знання стосовно того, як правильно поводитись із грошима обмежуються кількома уроками економіки. Тож тепер МОН України вирішило включити до обов’язкової програми учнів 5-9 класів новий предмет – “Підприємництво та фінансова грамотність”. Про це повідомили на офіційному сайті Міністерства освіти та науки України.

Також до освітньої програми можуть додати інтегровані курси, які зазначені в постанові про освіту. Тож учні деяких шкіл тепер матимуть змогу вивчати «Робототехніку», «STEM», «Інтегрований мовно-літературний курс (українська мова, українська та зарубіжні літератури)», «Історію: Україна і світ». Раніше типова програма носила більш загальний та всеосвітній характер, тож далеко не в кожній школі були запроваджені такі курси.

Проте Сергій Шкарлет зазначив: “До ключових компетентностей належить, зокрема, підприємливість і фінансова грамотність, що передбачають ініціативність, спроможність використовувати можливості та реалізовувати ідеї, створювати цінності для інших у будь-якій сфері життєдіяльності. У дітей необхідно розвивати здатність до активної участі в житті суспільства, керування власним життям і кар’єрою, вміння розв’язувати проблеми”.

Тож тепер освітню програму будуть підлаштовувати під вимоги сучасного світу. Діти повинні будуть вчитись самостійно створювати та реалізовувати проєкти, намагатись розібратись в тому, як формувати та розподіляти бюджет. Але найголовніше те, що вони будуть виходити зі школи пристосованими до умов сучасного життя. В них виховуватимуть патріотизм разом із відповідальністю, зауважив міністр освіти.

© 2020 lviv-inform

Мої відео