Львів Інформ

“Віки люблять пам’ятки”: яке фото перемогло цього року?

“Віки люблять пам’ятки”: яке фото перемогло цього року?
144418 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже 9 років поспіль триває конкурс “Віки люблять пам’ятки” Так насправді нам є чим пишатись, адже Дніпровщина, як і вся Україна – це справжній колодязь культури й краси. А це означає, що нам є, що показати.

В проєкті іде змагання за регіонами. Учасники присилають фото пам’яток, які вони вважають найкращими, а судді серед них обирають переможця. Сам конкурс створено, аби ми могли берегти та примножувати пам’ять про те, що вважаємо важливим. Той хто перемагає, надає права на використання зображення для статті в Вікіпедії. Це не порушує жодних авторських прав, проте це допомагає нам більше зрозуміти та побачити краси в Україні.

Тож переможцем цього року став Валентин Ковальов. Його фото Будинку органної та камерної музики у Дніпрі визнали найкращим серед 2,6 тисяч знімків. На ньому ми можемо побачити світлину цього будинку, яка зображена на білому фоні зимової природи. Вдалий вибір місця та ракурсу, прекрасна історія та гра зі світлом та тінню, ну і звісно ж душа. Саме це виділяє фотографію з поміж інших. Вона передає гру кожного промінчика сонця, що відбивається від будівлі. Кожен подих вітерця, що гойдає гілки на деревах. І сніг, що вкрив землю.

Організатори конкурсу сподіваються, що їм вдасться зберегти та передати красу кожного місця в Україні. Адже лише в Дніпровщині знаходиться понад 6,8 тисяч пам’яток культури. Серед них ми знаємо лише про 1415. А всі інші залишаються за кадром. Проте не тепер. Вже 9 років організатори намагаються поширити світом інформацію про такі прекрасні та вагомі для культури місця. Ми часто захоплюємося архітектурою Італії чи Іспанії, згадуємо про розкішну готику Європи. Проте навіть не помічаємо, що все це є і в нас. Просто іноді ми забуваємо підняти голову та озирнутись навкруги.

© 2020 lviv-inform

Мої відео