Львів Інформ

Заповідник у Дніпровщині: туристичний центр заявив про створення проєкту

Заповідник у Дніпровщині: туристичний центр заявив про створення проєкту
110484 ПЕРЕГЛЯДІВ

З місця зі славетною історією хочуть зробити заповідник, аби зберегти його вічну красу та неймовірну самобутність. Як зазначають історики Старі Кодаки мають довгу самобутню історію. В них знаходиться Кодакська фортеця та 2 кладовища наших славетних предків. В цьому місці виражена вся героїчність та вся славетність козаків, саме тому воно має право називатись меморіалом. А що більш важливо, вона має зберегтись для наших нащадків, аби ті знали, чиї вони діти.

Ця місцевість має безліч секретів, тож аби не втратити їх, ми маємо створити із них заповідник. Раніше там було 2 козацьких кладовища, проте із часом одне загубилось в плині історії. А на другому зараз ламають та розмальовують хрести, випасають домашніх тварин, або просто роблять, що заманеться. Але якщо так піде і далі, то скоро це славетне місце зникне з планети.

За ініціативи громадської організації «Обласна рада ветеранів» на цьому місці проводилось багато досліджень. Вчені вказують, що «Під час огляду території старокодакського кладовища дійшли до глибини 20 м. Виявили там стародавні руїни, яким десятки, а можливо, і сотні тисяч років. Ці сліди діяльності давніх цивілізацій вимагають ретельного вивчення. Зараз вчені лише відкрили двері в складний світ і знаходяться на порозі нових відкриттів».

Але якщо нічого не зробити, то через декілька років досліджувати вже не буде чого. Тому вони пропонують владі перетворити це місце на туристичний заповідник. Адже це допоможе не лише зберегти нашу історію, а й зацікавить іноземних туристів, що принесе багато користі для розвитку міста. Зараз вченим залишається лише сподіватись, що їх почують. Люди припинять руйнувати джерело нашої історії, а влада допоможе створити заповідник.

© 2020 lviv-inform

Мої відео