Львів Інформ

Кримінальний злочин директора метро, як і коли відбудеться судове засідання?

Кримінальний злочин директора метро, як і коли відбудеться судове засідання?
69376 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно на Дніпропетровщині розкрили злочин, який призвів до тяжких наслідків для держави. Директор КП «Дніпровський метрополітен» Дніпровської міськради перепідписав контракт із будівельниками, які не встигали достроїти метрополітен. Він подивився, що робітники не встигають завершити все вчасно та просто продовжив контракт. Так вони змогли забрати з держбюджету велику суму коштів.

Із чого вийшло, що держава заплатила фірмі не лише за працю, а й за весь час, який вони не робили нічого. Директор метрополітену прекрасно розумів усі наслідки того, що мало статись у разі перепідписання контракту.

Прокуратура зауважила, що «У результаті цієї дії за період 2018 — 2019 років підряднику було перераховано зайвих бюджетних коштів на суму понад 270 млн. грн. за роботу, яку фактично не виконували. Також, після того, як підписали зазначені зміни, з контракту безпідставно виключили роботи, які вже були виконані й оплачені державою ще в 2012 році на загальну суму понад 14 млн. грн.».

Тож тепер директора метрополітену намагаються посадити за події, які відкрились сьогодні. Правоохоронці нагадують, що нещодавно через будування цього самого метрополітену постраждала будівля гуртожитку дніпровського політеху. Будівля якого розташована поряд із об’єктом будівництва лінії.

Рішення суду ще немає, але влада сподівається, що покарання буде відповідати тяжкості скоєного злочину. Ті кошти, що вже було переведено повернути неможливо. Тож бюджет, який можна було б віддати на щось необхідне населенню, віддали за роботу, яку так ніхто і не виконав. Такі махінації не можуть залишатись безкарними. Тож якщо це не вирішиться на сьогоднішньому засіданні, то буде ще декілька, поки справедливість не переможе. Каже поліція Дніпра.

© 2020 lviv-inform

Мої відео