Львів Інформ

Невже в Україні припиниться падіння промвиробництва, що нам показав листопад?

150141 ПЕРЕГЛЯДІВ

Декілька останніх років промисловість України давала нестабільні показники. Це не означало тотального краху для даного напрямку, але падіння — це завжди падіння. Навряд чи хтось, отримавши менше прибутку зрадів, і вирішив, що все гаразд, що так і має бути. Таке трапляється лише в Утопії.

Та нещодавно ВР України отримала звіт про те, що падіння промвиробництва в Україні майже припинилося. Це дає надію на те, що скоро ми зможемо припинити це взагалі. У порівнянні із листопадом 2019, у листопаді 2020 падіння знизилось аж на 0,3%. А якщо до цього додати ще й корекцію календарних днів, то показник взагалі складатиме 0,1%. Статистика Госслужби України наразі тішить наших економістів та аналітиків.

Відносно жовтня 2020 року промвиробництво виросло в листопаді на 1,1%, а з урахуванням сезонної корекції — на 1,5%. Падіння індексу промислової продукції з переробки по аналогії з минулим роком складає 3,4%.

Що ж стосується видобувної промисловості, то в листопаді вона зросла на 1,8%, що свідчить про стабілізацію ринку. Виробництво товарів народного споживання зросло на 6,4%, товарів тривалого використання — на 17,4%, виробництво енергії — на 2,4%. У той же час виробництво товарів короткострокового споживання щодо торішнього листопада впало на 4,3%, а інвестиційних товарів — відразу на 18,7%.

Тож як нам демонструє статистика, ми майже подолали падіння промвиробництва. А це означає, що найближчим часом наша економіка зазнає значного зросту. Проте це лише прогнози аналітиків. Як воно буде насправді наразі спрогнозувати важко. Але можна стверджувати одне — позитивні зміни — це завжди на краще.

© 2020 lviv-inform

Мої відео