Львів Інформ

Скористались службовим становищем- тепер на лаві підсудних

Скористались службовим становищем- тепер на лаві підсудних
193031 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слідчі оперативники Нацполіції спільно з Дніпропетровською обласною прокуратурою викрили злочинну діяльність групи осіб держслужбовців. Їм висунуто обвинувачення у розкраданні та легалізації бюджетних коштів. На лаві підозрюваних знаходяться посадовець Криворізької міської ради, директор приватного підприємства та ще чотири виконавця.


Правоохоронцями встановлено, що в період 2019- 2020 років на території міста Кривий Ріг проводились ремонтні роботи з будівництва та реконструкції різних об’єктів медичного напрямку та освіти. З метою заволодіння бюджетними коштами, двоє «організаторів» даного злочину- керівники виконкому Криворізької міськради та приватного підприємства налагодили схему «відмивання» грошей, вносячи до актів виконаних уже робіт неправдиві дані.


До свого злочинного угрупування напарники долучили ще чотирьох осіб- начальника відділу одного з управлінь виконкому міськради та працівників того ж таки приватного підприємства. Всі учасники злодіяння мали свою роль у цій продуманій «схемі». В результаті своїх дій, в офіційних документах цифри витрачених коштів були завищені щонайменше у два рази.


На даному етапі слідства знайдено 5 фактів розкрадання державних коштів на суму близько 6 мільйонів гривень. Дані кошти були призначенні для будівництва системи водопостачання однієї зі шкіл, а також ремонту приміщень під амбулаторії.


Як повідомляється, отримані кошти зловмисники витратили на покупку дорогих автомобілів преміум класу.


На днях правоохоронці здійснили 49 санкціонованих обшуків у робочих кабінетах, офісних приміщеннях постачальників, помешканнях та автомобілях всіх учасників злочину.


Під час проведення даних обшуків вилучено чорну документацію, гроші, комп’ютерну техніку, що може містити підтвердження махінацій. А найголовніше, виявлено автомобілі загальною вартістю понад 5 мільйонів гривень.


Усім підозрюваним висунуто обвинувачення у розкраданні та привласненні державних коштів, шляхом зловживання своїх службових посад. Наразі вирішується питання щодо міри покарання фігурантів справи.

© 2020 lviv-inform

Мої відео