Львів Інформ

«Дніпровській політехніці» відшкодували 15 мільйонів гривень за руйнування будівлі гуртожитку

«Дніпровській політехніці» відшкодували 15 мільйонів гривень за руйнування будівлі гуртожитку
61526 ПЕРЕГЛЯДІВ

Надзвичайна ситуація виникла через службову недбалість, допущену керівниками підприємства-підрядника під час будівництва метро у Дніпрі. Директору компанії повідомлено про підозру, повідомляє пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

У рамках кримінального провадження, розпочатого обласною прокуратурою за фактом службової недбалості під час будівництва Дніпровського метрополітену, підприємство-підрядник відшкодувало матеріальні збитки у сумі 15 мільйонів гривень, спричинені Національному технічному університету «Дніпровська політехніка».

Нагадаємо, 5 жовтня 2019 року у Дніпрі евакуювали близько 200 студентів із гуртожитку №2 НТУ «Дніпровська політехніка», поблизу якого ведеться будівництво станції метро «Історичний музей». Утворилася яма, розміром близько 2 на 3 метри, глибиною майже півтора метри, через яку на першому поверсі виникла тріщина та просіли вікна.

«Через порушення державних будівельних норм і правил, а також тривалу не консервацію технологічних об’єктів біля житлової будівлі сталося просідання фундаменту гуртожитку, — повідомляють у прокуратурі. — Як наслідок, гуртожиток перебуває в аварійному стані, усіх його мешканців було евакуйовано, а університету спричинено матеріальні збитки».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, директору підприємства-підрядника повідомлено про підозру у службовій недбалості та підробленні офіційних документів.

Теги: підрядник ,прокуратура,виплати,гуртожиток,Дніпровська політехніка,будівництво метро

© 2020 lviv-inform

Мої відео