Львів Інформ

На Дніпропетровщині незабаром відкриється Офіс чистого довкілля

На Дніпропетровщині незабаром відкриється Офіс чистого довкілля
8063 ПЕРЕГЛЯДІВ

Його основним завданням буде контроль за промисловим забрудненням у регіоні. Базою для створення стане обласний відділ державної екологічної інспекції у Кривому Розі. Про це повідомляє пресслужба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Кривий Ріг має «славу» найбільшого забруднювача повітря не тільки в регіоні, а й у країні. За підсумками 2019 року місто поступалося лише Маріупольському меткомбінату ім. Ілліча у цьому антирейтингу. Тож для покращення екологічного стану області та максимальної ефективності Офіс чистого довкілля готується до відкриття саме у Кривому Розі. Наразі приміщення для нього приводять до ладу. Вже готова оновлена систему опалення, на черзі — ремонт покрівлі та внутрішні оздоблювальні роботи. Після завершення ремонтних робіт фахівці, делеговані із центрального апарату Держекоінспекції, будуть забезпечені якісними робочими місцями та надсучасною лабораторією.

«Першочерговим завданням Офісу чистого довкілля буде контроль за промисловим забрудненням у регіоні — постійний, щоденний, оперативний моніторинг стану навколишнього середовища, — зазначив під час робочої поїздки до Кривого Рогу заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Руслан Стрілець. — Наше зобов’язання — зробити зразковий підрозділ Держекоінспекції, забезпечити його сучасним обладнанням не тільки контролю якості атмосферного повітря, а й контролю якості водних ресурсів».

До речі, на річці Інгулець, яка потерпає від техногенного навантаження, будуть встановлені датчики контролю якості води. Щодо Офісу чистого довкілля, його планується відкрити до кінця серпня цього року.

Теги: офіс довкілля,Кривий Ріг, Дніпропетровщина,екологія,контроль,забруднення

© 2020 lviv-inform

Мої відео