Львів Інформ

Через «схеми» на будівництві доріг затримано ексочільника Укравтодору Славоміра Новака

Через «схеми» на будівництві доріг затримано ексочільника Укравтодору Славоміра Новака
7924 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наразі у рамках спільного слідства українських і польських правоохоронців триває перевірка на суму 270 млн. євро. Санкціоновані обшуки тривають в офісах «Укравтодору» у Києві, Львові. Окрім цього, на території Польщі також проходять слідчі дії в межах спільного розслідування діяльності злочинної організації в сфері дорожнього господарства. За словами директора НАБУ Артема Ситника, згідно з кримінальним законодавством України, Новаку загрожує до 12 років позбавлення волі.

Центральне антикорупційне бюро Польщі (ЦАБ) 20 липня затримало колишнього міністра транспорту Польщі, ексочільника Державної служби автомобільних доріг України (Укравтодор) Славоміра Новака за підозрою у корупції та участі у злочинній організації.

Під час брифінгу очільник НАБУ уточнив, що злочинні дії починалися на території України, а закінчувалися на території іншої держави. Події стосуються 2016-2019 років. Колишній виконувач обов'язків очільника «Укравтодору» з використанням свого службового становища вчиняв дії, щоб отримати для себе і для третіх осіб неправомірну вигоду. Зокрема, брав хабарі з підрядників. Щоб легалізувати отримані кошти, на території Польщі створили підприємство. Його статутний капітал наповнювався коштом хабарів, які платилися третім особам у безготівковій формі й готівкою.

Разом з Новаком також затримали колишнього командира військової частини «Гром» та підприємця із Гданська. Загалом у справі фігурують четверо осіб.

Нагадаємо, Новак обіймав посаду голови «Укравтодору» жовтня 2016 року. Кабмін звільнив його восени 2019 року.

Теги: корупція,НАБУ,затримання,Славомір Новак,Укравтодор,хабарі

© 2020 lviv-inform

Мої відео