Львів Інформ

Затверджено порядок припинення самоізоляції для тих, хто повернувся з-за кордону

Затверджено порядок припинення самоізоляції для тих, хто повернувся з-за кордону
7888 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд за пропозицією МОЗ дозволив українцям, які прибули з країн так званої «червоної» зони, припиняти двотижневу ізоляцію. Для цього потрібно пройти ПЛР-тест на коронавірусну інфекцію. Про це під час брифінгу 9 липня повідомив міністр охорони здоров`я Максим Степанов.

Як відомо, українці, які повертаються з країн «червоної зони», повинні протягом 14 днів знаходитися на самоізоляції, встановивши у смартфоні додаток «Дій вдома». Але за бажанням ізоляцію можна припинити після проходження ПЛР-тестування у будь-якій лабораторії, акредитованій Центром громадського здоров`я.

«Результати тестування на COVID-19 методом ПЛР лабораторія, що виконала дослідження, вносить до електронної системи Центру громадського здоров’я України. Також після тесту результат автоматично відправляється на додаток «Дій вдома». Після цього людина отримує повідомлення від додатка про можливість припинення самоізоляції», — пояснив Максим Степанов.

Варто зазначити, що перед тестуванням людина має заповнити інформовану згоду на опрацювання даних, де зазначається факт перетину кордону, якщо він відбувся протягом останніх 14 днів, та дата прибуття на територію України.

Перелік акредитованих Центром громадського здоров`я лабораторій по всій країні є на сайті Центру.

Теги: самоізоляція,МОЗ,припинення,тести,червона зона

© 2020 lviv-inform

Мої відео