Львів Інформ

В Україні зарплати жінок менші за зарплати чоловіків на 25%

В Україні зарплати жінок менші за зарплати чоловіків на 25%
89835 ПЕРЕГЛЯДІВ

Серед роботодавців поширене дискримінаційне ставлення до жінок ще на рівні працевлаштування. Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики з посиланням на заступника міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Сергія Ніжинського.

Останнім часом про це багато говорять, але, на жаль, мало що змінюється. І значний розрив як в економічній спроможності, так і в рівні зарплат між чоловіками та жінками як існував, так й існує.

«Зберігається високий рівень ґендерної сегрегації на ринку праці. Поширене дискримінаційне ставлення роботодавців до працівниць-жінок як на рівні працевлаштування, так і кар’єрного зростання. Це зумовлює як розрив у розмірі заробітної плати у розмірі 25%, так і нерівні можливості отримання доступу до економічних ресурсів, а також відмінності в якісних характеристиках зайнятості і соціальному статусі жінок і чоловіків», — заявив Сергій Ніжинський.

Як зазначають у міністерстві, введення квот щодо представництва осіб однієї статі у списках кандидатів у депутати в Парламент та місцеві ради призвело до незначного збільшення представництва жінок у Парламенті (на 3%) та у місцевих радах (на 2%). Хіба що збільшилась кількість жінок у Верховній Раді — за результатами виборчої кампанії 2019 року їх стало 20,52%.

© 2020 lviv-inform

Мої відео