Львів Інформ

На період карантину заборонено виселяти студентів з гуртожитків

На період карантину заборонено виселяти студентів з гуртожитків
146436 ПЕРЕГЛЯДІВ

А от пропускний режим має бути посилено - вхід для осіб, які не проживають у гуртожитку, має бути заборонено. Про це йдеться в листі Міністерства освіти і науки керівникам закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти від 18 березня, повідомляє пресслужба Міністерства освіти та науки на своєму офіційному сайті.

Під час засідання уряду Прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав керівників закладів вищої освіти не виселяти студентів з гуртожитків на період карантину. Заява була викликана інформацією, що в деяких регіонах здобувачів освіти або примусово виселяють з гуртожитків, або ж наполегливо «рекомендують».

У Міністерстві освіти наполягають - такі дії є неприпустимими.

«Керівники закладів зобов’язані на час карантину забезпечити нормальну роботу гуртожитків, інформувати студентів та персонал про заходи безпеки у зв’язку з поширенням COVID-19, а також забезпечити в гуртожитках місця для ізоляції студентів з симптомами гострих респіраторних захворювань», — відзначив заступник Міністра освіти і науки Єгор Стадний.

Якщо студенти зіткнуться зі спробами виселення, вони можуть звертатися до директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН за телефоном 044 481-32-61.

© 2020 lviv-inform

Мої відео