Львів Інформ

За онлайн-шахрайства, пов`язані з карантином, розпочато 30 кримінальних проваджень

За онлайн-шахрайства, пов`язані з карантином, розпочато 30 кримінальних проваджень
62150 ПЕРЕГЛЯДІВ

Загалом на інформаційних ресурсах виявлено 228 фактів розміщення неправдивої або провокаційної інформації щодо пандемії коронавірусу. Про це йдеться у повідомленні Кіберполіції на її офіційному сайті.

Наразі кіберполіція встановила 116 осіб, які розповсюджували цю неправдиву інформацію. А з початку карантину правоохоронці перевірили 344 повідомлення про можливі протиправні дії, зокрема, онлайн-шахрайства під час купівлі засобів індивідуального захисту. Відсутністю у аптеках масок, рукавичок, спирту та дезінфікуючих засобів сповна скористалися шахраї.

З початку карантину поліцейські викривали засуджених, що «торгували» неіснуючими масками та антисептиками, перебуваючи в місцях позбавлення волі. Оголошення розміщували в соцмережах, гроші «приймали» на картку. І тих, хто вдома «змішував» дезінфекційні засоби та вдало продавав цю отруту через сайти оголошень. І тих, хто через ті ж сайти торгував масками сумнівної якості та користі. І десятки випадків масового продажу індивідуальних засобів захисту при відсутності документів на здійснення підприємницької діяльності. Поліція вилучила сотні літрів «антисептику» найрізноманітнішого походження та тисячі масок.

Якщо ви стали жертвами шахраїв, звертайтеся до Департаменту кіберполіції за формою зворотнього зв`язку —ticket.cyberpolice.gov.ua, на електронну адресу [email protected] або за номером 0-800-50-51-70.

© 2020 lviv-inform

Мої відео