Львів Інформ

З початку карантину заблоковано 179 інтернет-посилань, за якими шахраї ошукували покупців

З початку карантину заблоковано 179 інтернет-посилань, за якими шахраї ошукували покупців
259852 ПЕРЕГЛЯДІВ

З нелегального обігу вилучено понад тисячу несертифікованих тестів на визначення COVID-19, майже 3 тисячі літрів підробленого антисептику та 35 тисяч масок і респіраторів. Про це повідомила пресслужба Кіберполіції України.

За минулий місяць, який країна прожила в умовах карантину, кіберполіцейські перевірили 576 повідомлень щодо можливих протиправних дій, пов`язаних із коронавірусом. Попит народжує пропозицію, а тому шахраї не втомлюються виготовляти та продавати то дезінфектори сумнівного походження, то несертифіковні тести на коронавірус, а то й взагалі «повітря».

Зокрема, правоохоронці заблокували діяльність 179 інтернет-посилань, за якими шахраї ошукували покупців, продаючи неіснуючий товар, що користується попитом під час пандемії.

А виготовлення антисептичних засобів поступово набуває промислового обсягу. Його виготовляють у гаражах, підвалах, складських приміщеннях. У будь-якій тарі — кіберполіція вилучає й каністри, й пляшки різного об`єму. Продаж відбувається через інтернет, соцмережі, сайти оголошень. З початку карантину вилучено 2760 літрів підроблених антисептичних засобів. А такоє 35000 медичних масок та респіраторів, 1049 несертифікованих тестів на визначення коронавірусу.

© 2020 lviv-inform

Мої відео