Львів Інформ

Підприємці продовжують протестувати проти податкових нововведень

Підприємці продовжують протестувати проти податкових нововведень
61192 ПЕРЕГЛЯДІВ

Автопробіг протесту. 30 машин та майже пів сотні учасників колоною проїхалися по Дніпру. В такий спосіб представники малого бізнесу протестували проти змін до податкового законодавства. 

Наталія Ешонкулова, підприємиця та учасниця пробігу, пояснює, чому вони вирішили влаштувати таку акцію. 

“Таким чином ми просимо керівництво нашої держави звернути увагу на проблеми підприємців. Головною з них зараз є прийняття законопроєктів, які фактично знищують спрощену систему оподаткування”, — каже Наталія. 

Йдеться про нещодавно підписані президентом законопроєкти 1053-1 та 1073. Вони передбачають повну фіскалізацію ФОПівців та бонус-“кешбек” для покупців, які виявляють порушення підприємців та скаржаться на них до податкової. Ще на етапі обговорення нові норми викликали хвилю протестів. Однак, ані Верховна Рада, ані Президент на них не зважили.

Проте здаватися підприємці не збираються і нині вимагають вже скасування нововведень.

“Проїхавши по місту ми продемонструємо підтримку підприємців усієї України, а потім будемо далі боротися за свої права, як ми це і робимо вже довгий час”, — ділиться голова ГО “Самозахист підприємців”, організатор автопробігу Віктор Буровинський.

Колоною у тридцять автівок протестувальники рушили від Слобожанського проспекту до Старомостової площі, а звідти — центральним проспектом із зупинкою біля міськради.

Завершили акцію ФОПівці на площі Героїв Майдану. Там збирали підписи під зверненням до Президента з вимогою скасувати поправки. Натомість запропонували власний законопроєкт, який подаватимуть до Верховної Ради.

© 2020 lviv-inform

Мої відео