Львів Інформ

Заочно повідомлено про підозру двом представникам НЗФ РФ, які жорстоко знущалися над полоненими військовослужбовцями ЗСУ

Заочно повідомлено про підозру двом представникам НЗФ РФ, які жорстоко знущалися над полоненими військовослужбовцями ЗСУ
326317 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом представникам НЗФ РФ заочно повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у не передбачених законом збройних формуваннях, терористичній організації та порушенні законів і звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 258-3, ч. 1 ст. 438 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що з весни 2014 року 37-річний мешканець Покровського району обіймає посаду командира однієї з рот «батальона «Восток» НЗФ РФ. Разом зі своїм 40-річним заступником бойовик бере активну участь у здійсненні збройного опору військовослужбовцям Збройних Сил України в районі населених пунктів Донецьк, Пантелеймонівка та Бетманове Ясинуватського району.

Зокрема, у січні 2015 року підозрювані, порушуючи закони та звичаї війни, не надали медичну допомогу пораненим військовослужбовцям ЗСУ, які потрапили до полону НЗФ в районі с. Бетманове Ясинуватського району. Крім того, бойовики принижували і ображали військовополонених, погрожували їм розстрілом, змушували роздягатися та ставати на коліна і залишали їх у такому положенні на морозі.

Досудове розслідування здійснюється співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2020 lviv-inform

Мої відео