Львів Інформ

У Краматорську викрито злочинну схему з реалізації фальшивих довідок на COVID-19

У Краматорську викрито злочинну схему з реалізації фальшивих довідок на COVID-19
11254 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Краматорської місцевої прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом шахрайства, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що восени 2020 року 42-річна мешканка м. Краматорська організувала злочинну схему отримання прибутку з видачі мешканцям регіону підроблених довідок про негативні результати тестів на Covid-19.

Правопорушниця розмістила у мережі Інтернет оголошення про надання зазначених послуг нібито від імені однієї з офіціально зареєстрованих в Україні медичних компаній. Після отримання від «клієнтів» копій паспортів та грошових коштів - у розмірі 800 грн за одну довідку, жінка направляла їх на лабораторні дослідження для аналізу у так звану лабораторію.

За допомогою працівника даного закладу, який за грошову винагороду проводив «ПЛР-тестування», зловмисниця за 4 місяці встигла «заробити» орієнтовно понад 150 тис грн.

У ході санкціонованих обшуків, проведених прокуратурою спільно з Краматорським районним управлінням поліції, за місцем знаходження псевдолабораторій виявлено та вилучено 20 печаток і штампів підприємств, установ, фармацевтичних компаній, учбових закладів та лікарів. Крім того, виявлено чисті бланки підприємств, 2 комп’ютери, планшет, чорнову документацію, а також підроблені довідки про негативні результати тестів на Covid-19 та чеки про їх оплату від 30 замовників.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, встановлюється коло осіб, причетних до незаконної діяльності, вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру.

Досудове розслідування триває.

© 2020 lviv-inform

Мої відео