Львів Інформ

Обвинувальний акт щодо офіцера, який втратив військове майно, скеровано до суду

Обвинувальний акт щодо офіцера, який втратив військове майно, скеровано до суду
156440 ПЕРЕГЛЯДІВ

   За процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону до Гайсинського районного суду Вінницької області скеровано обвинувальний акт щодо начальника зв’язку однієї з військових частин, дислокованої на Вінниччині.

   У ході досудового розслідування встановлено, що капітан ЗСУ у період з серпня по жовтень 2018 року та у жовтні 2019 року, порушуючи правила зберігання військового майна, допустив втрату 7-ми цифрових радіостанцій та іншого військового майна на загальну суму понад 47 тис . грн.

   Згідно із санкцією ч. 2 ст. 413 Кримінального кодексу України, за втрату або зіпсування ввірених для службового користування зброї, бойових припасів, засобів пересування, предметів технічного постачання або іншого військового майна внаслідок порушення правил їх зберігання, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, офіцер може отримати покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,Військова прокуратура Вінницького гарнізону ,скеровано до суду,втрата військового майна,офіцер,7 цифрових радіостанцій

© 2020 lviv-inform

Мої відео