Львів Інформ

Поліція відмовляється безкоштовно супроводжувати українські поїзди

Поліція відмовляється безкоштовно супроводжувати українські поїзди
8060 ПЕРЕГЛЯДІВ

Член Наглядової ради Укрзалізниці Сергій Лещенко заявив, що Національна поліція відмовилася безкоштовно відновити поліцейський супровід у поїздах. У той же час компанія не може собі дозволити витрачати додатково 250 мільйонів гривень щорічно.
За словами члена наглядової ради Укрзалізниці Сергія Лещенка, компанія вже упродовж тривалого часу намагається залучити представників поліції до супроводження поїздів з метою забезпечення громадського порядку. У той же час, поліція наполягає на тому, що такі її дії підпадатимуть під категорію «охорона» і, відповідно, сплачуватимуться замовником. Для Української залізниці, за підрахунками колишнього нардепа, це становитиме додаткові 250 мільйонів гривень щорічно. Це стане ще більшим тягарем на компанію, враховуючи, що пасажирські перевезення є збитковими і не компенсуються з бюджету.
Член наглядової ради додав, що пасажири УЗ сплачують за рік близько 2 мільярдів гривень ПДВ, і з цих податків утримується поліція, відповідно, пасажири вже сплатили за її послуги у поїздах.
Також він зазначив, що транспорту поліцію було ліквідовано у 2015 році, і її відновлення - робота народних депутатів, а Укрзалізниця не має впливу на це.
Поліція ж припинила супроводжувати поїзди ще у 2012 році.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,Укрзалізниця,Сергій Лещенко,Національна поліція України
Автор: News Ukraine

© 2020 lviv-inform

Мої відео