Львів Інформ

«Створив» підставного заступника та заробив 270 тис. грн – судитимуть директора державного сільгосппідприємства

«Створив» підставного заступника та заробив 270 тис. грн – судитимуть директора державного сільгосппідприємства
314521 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора державного підприємства за фактами заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого у великих розмірах в умовах воєнного стану, й складання та видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у вересні 2020 року директор державного сільськогосподарського підприємства призначив своїм заступником чоловіка, який жодного разу не виходив на роботу та взагалі не виконував покладених на нього обов’язків. Однак це не завадило керівнику підписувати відомості про видачу заробітної плати «старанному» працівнику.
 
 
Відповідно до табелів обліку робочого часу, з жовтня 2020 року по серпень 2022 року «заступник» начебто з’являвся на роботі та особисто отримував «зароблене». Насправді ж ці кошти йшли до кишені самого директора, який підробляв підписи у відомостях.
 
За майже два роки підставному працівнику нарахували понад 360 тис. грн зарплати. Після утримання податків директор отримав «на руки» більш ніж 270 тис. грн «чужих» грошей.
 
Відстороненому від займаної посади обвинуваченому максимально загрожує ув’язнення на 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 lviv-inform

Мої відео