Львів Інформ

Розсекречувала місцезнаходження засобів ППО і радіоелектронної розвідки ЗСУ – викрито мешканку Краматорська, яка працювала на «мдб днр» (ФОТО)

Розсекречувала місцезнаходження засобів ППО і радіоелектронної розвідки ЗСУ – викрито мешканку Краматорська, яка працювала на «мдб днр» (ФОТО)
372213 ПЕРЕГЛЯДІВ
а процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканці смт Ясна Поляна м. Краматорська повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7  ст. 111-1 КК України).
У червні та липні 2023 року жінка надсилала через месенджер «Telegram» своєму родичу – співробітнику «мдб днр» інформацію про місцезнаходження військової техніки й особового складу підрозділів Збройних Сил України, які займають оборонні позиції  у містах Краматорську і Слов’янську. В зоні підвищеної уваги турботливої родички окупанта були місця дислокації українських захисників, розташування блокпостів, засобів ППО та радіоелектронної розвідки. Також вона повідомляла йому напрямки руху автомобільної техніки ЗСУ, зокрема, бензовозів та інформувала про результати влучань.
 
 
Для передачі даних «розвідниця» використовувала голосові, текстові повідомлення, а по деяких об’єктах, що найбільше цікавили окупантів, додатково надсилала фото й відеозаписи. За два місяці підозрювана передала до «мдб» фейкової республіки 16 таких повідомлень.
 
Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за надання допомоги ворогу у веденні бойових дій проти ЗСУ - 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на такий самий строк та з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 lviv-inform

Мої відео