Львів Інформ

Вишукували місця розміщення ЗСУ й доповідали про них окупантам – судитимуть учасниць агентурної мережі з Покровського району

Вишукували місця розміщення ЗСУ й доповідали про них окупантам – судитимуть учасниць агентурної мережі з Покровського району
300629 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до Селидівського міського суду обвинувальні акти стосовно двох жительок м. Гірника за фактами несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. ч. 2, 3 ст. 114-2 КК України).
Починаючи з березня 2023 року, завербовані державою-агресором жінки надсилали своїй спільній знайомій – громадянці рф інформацію військового характеру. Повідомлення стосувалися розміщення підрозділів ЗСУ на території Покровського району, напрямку пересування техніки й озброєння українських військових.
 
 
Окрім текстових «звітів» обвинувачені скидали до приватного чату в «Telegram» скріншоти «Google Maps», фото- та аудіофайли. У подальшому надані ними відомості так звана кураторка передавала представнику «пвк «вагнер».
 
 
У такому форматі трійця «працювала» декілька місяців, поки її злочинну діяльність не викрили правоохоронці. Нині спільниці перебувають під вартою. Максимально їм загрожує 12 років ув’язнення. Оскільки третя учасниця перебуває на території рф, їй заочно повідомили про підозру та оголосили в розшук.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 lviv-inform

Мої відео