Львів Інформ

Затримували цивільних та змушували розбирати завали у Лимані – до 15 років за ґратами заочно засуджено організовану групу пособників російських окупантів

Затримували цивільних та змушували розбирати завали у Лимані – до 15 років за ґратами заочно засуджено організовану групу пособників російських окупантів
345351 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури Індустріальним районним судом м. Дніпропетровська ухвалено вирок 5 мешканцям м. Донецька та м. Горлівки за колабораційну діяльність та пособництво державі-агресору, вчинені організованою групою, а очільнику угруповання - ще за порушення законів та звичаїв війни (ч. 7 ст. 111-1,  ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2, ч. 1 ст. 438 КК України).
Їх заочно засуджено до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах та органах державної влади на 15 років, з конфіскацією майна.
 
         
 
Прокурорами у суді доведено, що в червні 2022 року колишній працівник органів внутрішніх справ України під час тимчасового захоплення військами рф м. Лиману вступив до лав окупантів. Він добровільно обійняв псевдопосаду «начальника Краснолиманського міського відділу мвс «днр». У подальшому чоловік прийняв на «роботу» до незаконно створеного правоохоронного органу 4 громадян на посади інспекторів, дільничних, а також слідчого.
 
          
 
Упродовж 5 місяців організована група за вказівками окупаційної адміністрації проводила незаконні перевірки містян та силоміць позбавляла їх волі. Цивільних тримали у камерах місцевого відділку поліції у нелюдських умовах, завдаючи моральних та фізичних страждань. Також пособники держави-агресора систематично залучали людей до примусових робіт. Жінок вони змушували прати речі окупантів, а чоловіків – розбирати завали й прибирати територію, аби знищити сліди злочинів російських військових.
 
Під час деокупації м. Лиману українськими воїнами поплічники рф втекли на тимчасово окуповану територію Донеччини.

© 2020 lviv-inform

Мої відео