Львів Інформ

8000 грн за складання іспиту на отримання водійського посвідчення – підозрюється інструктор автошколи з Дружківки

8000 грн за складання іспиту на отримання водійського посвідчення – підозрюється інструктор автошколи з Дружківки
382896 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Краматорської окружної прокуратури чоловіку повідомлено про підозру в зловживанні впливом (ч. 2 ст. 369-2 КК України).  
За даними слідства, у липні 2023 року в інструктора з індивідуального навчання однієї з автошкіл м. Дружківки виникла ідея «підзаробітку» на водіях-початківцях. Чоловік переконав свого учня в тому, що без додаткової оплати скласти іспити для отримання водійського посвідчення майже неможливо. Викладач сказав, що має вплив на посадових осіб територіального сервісного центру й допоможе усунути «проблему».
 
 
Таку «підтримку» чоловік оцінив у 8000 грн., з яких половина – за теорію, а решта – за практичний іспит. Про зухвалу пропозицію наставника слухач автошколи повідомив правоохоронцям. Під час отримання неправомірної вигоди злочинну діяльність чоловіка припинено, гроші вилучено. Наразі перевіряється причетність чоловіка до аналогічних правопорушень.
 
 
За таку «турботу» про майбутніх водіїв підозрюваному загрожує від 2 до 5 років ув’язнення. Нині вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Оперативний супровід – Донецьке управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

© 2020 lviv-inform

Мої відео