Львів Інформ

Добровільно пішли на службу до окупантів – судитимуть «штурмовиків» з Криму та Маріуполя

Добровільно пішли на службу до окупантів – судитимуть «штурмовиків» з Криму та Маріуполя
336874 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до Красноармійського міського та Добропільського міськрайонного судів скеровано обвинувальні акти стосовно двох чоловіків за фактами вчинення державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
У квітні 2023 року уродженець м. Керчі АР Крим, знехтувавши обов’язком громадянина України захищати Батьківщину, перейшов на бік ворога та вступив до лав штурмової роти «Ірбіс-Z» чвк «Редут» зс рф.
 
Після проходження вогневої підготовки рядовий виконував «спецзавдання» під м. Бахмутом, зокрема, облаштовував та укріплював блокпости й вогневі позиції росіян.
 
 
Ще один «доброволець» у червні 2023 року з ідейних переконань та корисливих мотивів вирушив до «військкомату» окупантів у зруйнованому ними ж м. Маріуполі. Там чоловік підписав контракт на службу в «114-й окремій гвардійській мотострілецькій Єнакієво-Дунайській бригаді днр».
 
 
Ставши помічником гранатометника, рядовий вигадав собі позивний «Море» та поїхав на полігон до м. Моспиного, де пройшов тритижневі навчання. Після того «штурмовик» у групі з 20-ма «побратимами» намагався захопити бойові позиції Збройних Сил України неподалік с. Новоселівки Покровського району.
 
Однак після невдалих спроб окупантів вийти на нові рубежі їх затримали наші захисники. Обвинувачені під вартою та очікують на покарання – 15 років за ґратами або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 lviv-inform

Мої відео