Львів Інформ

Одинадцятьом військовослужбовцям рф повідомлено про підозру у розстрілі автомобілів з мирними мешканцями у Бучанському районі

	Одинадцятьом військовослужбовцям рф повідомлено про підозру у розстрілі автомобілів з мирними мешканцями у Бучанському районі
399710 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури ідентифіковано одинадцятьох військовослужбовців 37-ої окремої мотострілкової бригади 36-ої загальновійськової армії збройних сил рф, які розстріляли  цивільні автомобілі з мирними мешканцями. Їм заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

          У рамках кримінального провадження за результатами проведення комплексу слідчих дій слідчі та прокурори здобули безпрецедентні докази умисних вбивств цивільного населення армією країни-агресора.

          За даними слідства, у лютому-березні 2022 року російські військовослужбовці,  озброєні вогнепальною зброєю та бойовою технікою, здійснювали фільтраційні заходи в окупованому селі Мотижин і на його околицях.

          Пересуваючись на броньованій техніці із позначкою «V», вони відкрили вогонь по двох цивільних автомобілях з мирними мешканцями поблизу ландшафтного парку в Мотижині, а також на вулиці Шевченка в самому населеному пункті.

          В обох випадках люди намагалися виїхати із зони бойових дій в сторону Житомирської траси. Транспортні засоби рухалися на зустріч ворожій техніці та не мали жодних ознак  приналежності до Сил оборони України. Коли автомобілі зупинилися, військовослужбовці країни-агресора без попередження відкрили по ним прицільний вогонь зі стрілецької зброї.

          Внаслідок обстрілів від вогнепальних поранень загинули шестеро цивільних громадян.

          Тривають заходи із встановлення інших російських військовослужбовців, причетних до розстрілу цивільних.

          Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

© 2020 lviv-inform

Мої відео