Львів Інформ

15 років ув’язнення за службу на окупантів – засуджено псевдополіцейського з «днр» (ФОТО)

15 років ув’язнення за службу на окупантів – засуджено псевдополіцейського з «днр» (ФОТО)
409160 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури Індустріальним районним судом міста Дніпропетровська заочно ухвалено вирок жителю м. Єнакієвого за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Його засуджено до 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати будь-які посади або займатися будь-якою діяльністю, пов’язаною зі службою в правоохоронних органах строком на 10 років, з конфіскацією майна.
У листопаді 2014 року обвинувачений звільнився з дорожньо-патрульної служби ГУ МВС у Донецькій області, де пропрацював 9 років, та залишився в окупованому м. Єнакієвому. Після тривалої перерви експравоохоронець вирішив кардинально змінити підхід до кар’єрного розвитку та у липні 2022 року добровільного обійняв посаду «старшого інспектора вдаі м. Єнакієво удаі мвс». Коли російські війська захопили м. Лиман, чоловіка направили до зазначеного населеного пункту.
 
 
Відповідно до нікчемного закону про поліцію днр фейковий поліцейський регулював дорожній рух, перевіряв транспорт на наявність зброї чи боєприпасів, копирсався у документах та вишукував проукраїнськи налаштованих людей під час патрулювання вулиць. Крім того, «інспектор» надавав коментарі для пропагандистських каналів, де розповідав про нібито захист «законних інтересів громадян», чим створював видимість збереження правопорядку на захоплених територіях.

© 2020 lviv-inform

Мої відео