Львів Інформ

Контролюють наповнення окупаційного бюджету в смт Мангуш – заочно судитимуть 9 експодатківців

Контролюють наповнення окупаційного бюджету в смт Мангуш – заочно судитимуть 9 експодатківців
399274 ПЕРЕГЛЯДІВ
Прокурори Донецької обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скерували до суду обвинувальні акти стосовно 9 експрацівників податкової інспекції ГУ ДПС у Донецькій області за фактами державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).
 
У березні 2022 року, після захоплення військами рф смт Мангуш, дев’ятеро податківців, зрадивши присязі державного службовця, надали згоду представникам рф на співпрацю. Вони обійняли посади у незаконно створеному органі - «мангушській об’єднаній республіканській податковій інспекції міністерства доходів та зборів днр».
 
         
 
Працюючи на державу-агресора, обвинувачені забезпечують контроль за так званим податковим законодавством й обігом товарів у квазіреспубліці. Зокрема, вони реєструють підприємців за фейковими законами, ведуть облік платників, організовують оподаткування підакцизних товарів й реєстрацію розрахункових операцій, а також здійснюють податкові перевірки установ.
 
Вказаних держслужбовців звільнено із займаних посад в Україні та вони перебувають у розшуку.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.  Максимальне покарання за вказаною статтею – 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 lviv-inform

Мої відео