Львів Інформ

Скеровано до суду: буковинець відповідатиме за спробу збуту партії контрафактних цигарок на пів мільйона гривень

Скеровано до суду: буковинець відповідатиме за спробу збуту партії контрафактних цигарок на пів мільйона гривень
388417 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Чернівецькій області завершили досудове розслідування кримінального провадження та склали обвинувальний акт щодо мешканця Буковини за фактом незаконного придбання з метою збуту, транспортування з метою збуту та  зберігання з цією метою, незаконно виготовлених тютюнових виробів  (ч. 1 ст. 204 КК України). 

Слідством встановлено, що громадянин України придбав 10 тисяч пачок сигарет без марок акцизного податку, які планував реалізовувати за місцем свого проживання. Однак, довести свій злочинний умисел, направлений на збут підакцизних товарів не зміг, так як його протиправна діяльність була припинена працівниками правоохоронних органів. 

Зокрема, в ході проведення огляду місця події, на горищі підсобного приміщення підозрюваного виявлено та вилучено незаконно виготовлені тютюнові вироби без марок акцизного податку України в кількості 10 000 пачок. Тютюнові вироби підозрюваний планував збути на території Чернівецької області.

Експертизою підтверджено, що маркування на зазначених тютюнових виробах не відповідало вимогам законодавства. 

Згодом суд наклав арешт на вилучені тютюнові вироби. Сума вилученого майна становить орієнтовно 500 тис. грн.

22.02.2023 Чернівецькою обласною прокуратурою скеровано обвинувальний акт до суду. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, контрафактні цигарки

© 2020 lviv-inform

Мої відео