Львів Інформ

Заволодів 220 тис грн шляхом шахрайства – обвинуваченому загрожує до трьох років за ґратами

Заволодів 220 тис грн шляхом шахрайства – обвинуваченому загрожує до трьох років за ґратами
394247 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Костянтинівської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактами шахрайства та підроблення і використання підроблених документів (ч. ч. 1, 2 ст. 190, ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2022 року 30-річний продавець-консультант магазину з продажу мобільних телефонів шляхом підроблення офіційних документів заволодів грошовими коштами 12 потерпілих на суму понад 220 тис грн.
Для реалізації свого злочинного плану правопорушник використовував персональні дані покупців, які раніше брали товари в кредит у даному торговельному закладі. Маючи доступ до програми оформлення кредитів онлайн, продавець укладав кредитні договори з банком від імені інших осіб та «купував» товар у цьому ж магазині. Придбані злочинним шляхом мобільні телефони шахрай продавав.
Правоохоронці встановили 36 епізодів протиправної діяльності обвинуваченого.
Досудове розслідування здійснювалось ВП №2 Краматорського РУП ГУНП в Донецькій області.
Максимальне покарання за санкціями статей – до трьох років позбавлення волі.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2020 lviv-inform

Мої відео