Львів Інформ

БЕБ заарештувало корпоративні права товариства та майно підозрюваного у махінаціях на 3,5 млн грн ПДВ

БЕБ заарештувало корпоративні права товариства та майно підозрюваного у махінаціях на 3,5 млн грн ПДВ
323682 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Бюро економічної безпеки України арештували корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу ТОВ та нерухомість підозрюваного у справі про умисне заволодіння коштами Державного бюджету України в особливо великих розмірах.

Директор компанії, за попередньою змовою з групою осіб декількох суб’єктів господарської діяльності, зловживаючи своїм службовим становищем, отримав незаконне відшкодування ПДВ.

Як з’ясували правоохоронці, керівник товариства, здійснюючи діяльність у сфері гуртової торгівлі м’ясом і м’ясними продуктами, укладав договори щодо придбання продукції у юридичних та фізичних осіб для їх переробки та подальшого продажу. Але фактично це були безтоварні фінансово-господарських операції.

Протягом тривалого часу, керівник підприємства, подавав недостовірні відомості для відшкодування податку на додану вартість. Таким чином формувався штучний податковий кредит з ПДВ. Згодом директор товариства звернувся до ГУ ДПС в Івано-Франківській області та отримав безпідставне бюджетне відшкодування з ПДВ на рахунок очолюваного ним товариства на загальну суму понад 3,5 млн грн.

Наприкінці вересня директору товариства було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). У жовтні підозрюваному обрано запобіжний захід. Наразі корпоративні права товариства та нерухомість керівника арештовано.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснюють детективи Головного підрозділу детективів БЕБ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Передбачена цією статтею КК України відповідальність - позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки,пдв,ухилення від сплати податків,арешт

© 2020 lviv-inform

Мої відео