Львів Інформ

Ремонт дитячого садочку на 9 млн грн – прокуратура вимагає скасувати результати тендеру через порушення законодавства

Ремонт дитячого садочку на 9 млн грн – прокуратура вимагає скасувати результати тендеру через порушення законодавства
379984 ПЕРЕГЛЯДІВ

Обухівська окружна прокуратура у судовому порядку вимагає визнати недійсним рішення тендерного комітету та укладений на його підставі додатковий договір з реконструкції будівлі дитячого садочку – початкової школи на суму майже 9 млн грн.

Ювенальні прокурори, здійснюючи моніторинг веб-порталу «Prozorro», виявили порушення Закону України «Про публічні закупівлі» під час проведення тендеру. Встановлено, що виконавчий комітет міської ради  за результатами закупівлі уклав з переможцем договір на реконструкцію будівлі дитячого садочку – початкової школи в м. Українка. Через деякий час замовник, за результатами проведеної переговорної процедури, уклав з підрядником додатковий договір на майже 9 млн грн.

Проте, замовник неправомірно застосував переговорну процедуру, оскільки на момент укладання зазначеного договору вартість закупівлі перевищувала 50% ціни від основного договору, що є порушенням чинного законодавства.

З метою усунення виявлених порушень і запобіганню незаконному використанню бюджетних коштів, окружна прокуратура звернулась до суду з відповідною позовною заявою.

Наразі позов перебуває на розгляді у Господарському суді Київської області.

© 2020 lviv-inform

Мої відео