Львів Інформ

«Зливали» дані про переміщення українських захисників – заарештовано двох мешканців Донеччини

«Зливали» дані про переміщення українських захисників – заарештовано двох мешканців Донеччини
387483 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцям м. Бахмута та м. Слов’янська, які обґрунтовано підозрюються у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненому в умовах воєнного стану, обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумах 744 300 грн та 189 480 грн (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
За даними слідства, у ліпні 2022 року двоє громадян України, використовуючи месенджери, у проросійськи налаштованих групах розміщували текстові повідомлення з інформацією про військовослужбовців Збройних Сил України, що перебували на території Донецької області.
Зокрема, підозрювані розповсюджували дані про переміщення військової техніки та транспортних засобів, а також місць дислокації українських захисників.
Заарештованим загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюються СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2020 lviv-inform

Мої відео