Львів Інформ

Передавала окупантам місця дислокації ЗСУ – мешканці Покровського району загрожує до 8 років за ґратами

Передавала окупантам місця дислокації ЗСУ – мешканці Покровського району загрожує до 8 років за ґратами
413263 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Покровського району за фактом поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України або іншими уповноваженими державними органами, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року 36-річна жінка добровільно погодилась передавати представнику окупаційної адміністрації РФ інформацію про місцезнаходження та переміщення військових підрозділів Збройних Сил України в районі смт Очеретине Покровського району.
Підозрювана 31 березня 2022 року надіслала вказаній особі через месенджер «Telegram» повідомлення щодо місць дислокації ЗСУ. Отриману інформацію армія держави-окупанта використала під час військової агресії на території Донецької області.
Досудове розслідування здійснювалось слідчим СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

© 2020 lviv-inform

Мої відео