Львів Інформ

Пообіцяла допомогу в отриманні «гуманітарки» - рецидивістку, яка ошукала пенсіонерку, взято під варту

Пообіцяла допомогу в отриманні «гуманітарки» - рецидивістку, яка ошукала пенсіонерку, взято під варту
397580 ПЕРЕГЛЯДІВ
За клопотанням Слов’янської окружної прокуратури судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою 64-річній жінці, яка обґрунтовано підозрюється у крадіжці, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).
За даними слідства, 12 червня 2022 року мешканка м. Слов’янська зустріла на вулиці літню жінку, якій запропонувала посередництво в отриманні гуманітарної допомоги. Пенсіонерка запросила незнайомку додому, де остання повідомила, що нібито за повний набір – з продуктами харчування та побутовою хімією їй потрібно буде заплатити волонтерам від 2 000 до 3 000 грн.
Побачивши, звідки 85-річна пенсіонерка дістала пакет з грошима, так звана помічниця відволікла її розмовами, потайки забрала пакет, після чого вивела бабцю на вулицю і наказала очікувати автомобіль з «гуманітаркою». Коли через 2 години волонтери так і не з’явились, жінка повернулась до будинку, де виявила відсутність заощаджень у сумі 30 000 грн і документів, що були у пакеті.
За три дні місцезнаходження підозрюваної встановили правоохоронці – нею виявилась 5-разово судима місцева мешканка, яка лише у квітні цього року звільнилась з місць позбавлення волі, де відбувала черговий строк за вчинення крадіжки і шахрайства.
У ході огляду, проведеного за участю зловмисниці, у останньої вилучено частину викрадених коштів та документи на ім’я потерпілої.
Досудове розслідування триває.
Довідково: З 7 березня 2022 року внесенням змін до КК України посилено відповідальність за майнові злочини, вчинені в умовах воєнного стану: санкція ч. 4 ст. 185 передбачає покарання у вигляді реального позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

© 2020 lviv-inform

Мої відео