Львів Інформ

Масовані обстріли Донеччини – під прицілом ворога житлові будинки, ферми та комунальні підприємства

Масовані обстріли Донеччини – під прицілом ворога житлові будинки, ферми та комунальні підприємства
422510 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва окружних прокуратур Донецької області здійснюється досудове розслідування у 10 кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що 26 квітня 2022 року окупаційними військами армії рф та представниками фейкових «республік» з боку тимчасово окупованого м. Горлівки був здійснений артилерійський обстріл смт. Нью-Йорк м. Торецька. В результаті чого поранення отримали дві жінки, одна з яких померла. Також від обстрілів рашистів загинула мешканка с. Травневе Бахмутського району.
Окрім цього, через артилерійський обстріл смт. Велика Новосілка Волноваського району двоє громадян отримали поранення.Внаслідок здійснених окупантами атак у м. Світлодарськ і с. Берестове Бахмутського району та м. Торецьк пошкоджені приватні домоволодіння і майно ВКП «Комунальник», а у с. Новоселівка-1 ворожа армія з використанням ракетного комплексу «Точка-У» зруйнувала свиноферму.
Проте загарбники не нехтують житлом, яке вціліло після обстрілів. Так, у с. Благодатне Волноваського району, вони оселяються у будинках тих, хто втік подалі від «руського миру».
Продовжує зазнавати втрат та руйнувань і Луганщина. До Бахмутської міської лікарні доставлено ще двох мирних мешканців, які отримали поранення під час обстрілу загарбниками м. Попасна.
Досудові розслідування за вказаними фактами тривають.

© 2020 lviv-inform

Мої відео