Львів Інформ

Вбивство за цигарки на Хмельниччині

Вбивство за цигарки на Хмельниччині
345244 ПЕРЕГЛЯДІВ

Історія знає величезну кількість випадків, коли вбивства ставались через різні надумані причини. Кимось "не так" сказані слова, якийсь "не такий" погляд,  або ж і взагалі вигадані люди та "зради" з ними. Все це було і несло за собою факт того, що одна людина вбивала іншу. Нерідко до таких надуманих речей приплітався ще й алкоголь. Виходило своєрідне "комбо". І випадок, що в собі об'єднав і вплив градуса, і скоріше за все вигадану причину й стався у Хмельницькій області.

Ранок. Люди збираються на роботу та проходять повз різні вже звичні місця. Але інколи в такому міському пейзажі можуть бути дуже неочікувані речі. Наприклад, тіло жінки, що лежить поряд зі смітником. Саме такою й була знахідка, побачена жителями одного із міст Хмельниччини. Там, у місті Дунаєвці, знайшли вбитою місцеву 55-річну жительку із явними слідами ударів. І як виявилося, все не так просто, як могло здатися на перший погляд.

На місце знахідки прибула поліція. Тіло загиблої забрали на експертизу. А от слідчі дії – розпочалися. Опитали знайомих потерпілої, тих, хто бачив чи знав, де перебувала жінка на момент своєї смерті. І виявилося, що 55-річна загибла у вечір перед трагедією відправилася до свого знайомого. Саме там вона і зустрілася зі своїм вбивцею.

З якихось причин жінка, її знайомий та син чоловіка, 14-річний підліток, розпивали спиртні напої. І насправді питання вже викликає факт того, що алкоголь вживав підліток. В ході розслідування встановили, що ввечері вони просто спілкувалися, ніяких навіть натяків на подібний розвиток ситуації не було. Але після того, як батько хлопця пішов спати, щось змінилося. Скоріше за все, алкоголь таки "вдарив по голові" йому, та з'явилася неконтрольована агресія.

Між хлопцем та жінкою виник конфлікт. Його причиною стало те, що потерпіла нібито взяла цигарки хлопця. І зробила це без дозволу. На фоні ось такого переконання підліток фактично напав на жінку, побивши її качалкою для тіста та пательнею. Але на момент цього вона ще була жива, лише без свідомості. Після вчинення побиття хлопець пішов з дому. Жінку він залишив у коридорі.

До наступного дня правопорушник не повертався додому. Та от його батько після того, як прокинувся, знайшов постраждалу. У тої вже не було ознак життя. Але судячи з усього, ніякої проблеми в цьому чоловік не виявив. Він просто взяв та виніс її тіло на смітник, що ще й знаходився поряд з домом. Із сином зв'язатися він не намагався.

Тим часом підліток, ймовірніше за все, зрозумів, що скоїв. Він знаходився у навчальному закладі на момент, коли поліція встановила те, що вбивця – саме він. І саме в присутності вчителів його і розшукали. На місці було й опитано підлітка, у цей час також один із педагогів знаходився поряд. Хлопець не став намагатися збрехати. Він зізнався у тому, що зробив. І те, що вбивство сталося фактично через цигарки – це саме його слова.

Головне управління Національної поліції Хмельниччини затримало хлопця за статтею 208 Кримінального процесуального кодексу. Також відомо, що вже відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Навіть попри те, що зловмиснику лише 14, його вже чекає покарання. Це особливо тяжкий злочин, і відповідно до законодавства, за них повна відповідальність наступає саме з 14-річного віку.  

Наразі хлопець знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Пізніше буде вирішено питання і про обрання запобіжного заходу. Відомо, що неповнолітньому загрожує від семи й до п'ятнадцяти років позбавлення волі. Такою стала ціна цигарок, які потерпіла можливо навіть не брала. Окрім цього до відповідальності можуть притягнути й батьків хлопця. Це невиконання обов'язків по вихованню дитини. І у поліції кажуть, що у разі доведення провини підлітка, імовірніше за все і батьки також понесуть відповідальність.

© 2020 lviv-inform

Мої відео