Львів Інформ

Спеціальні навчання для працівників поліції на Київщині

Спеціальні навчання для працівників поліції на Київщині
360610 ПЕРЕГЛЯДІВ

У селищі міського типу Гостомель Бучанського району Київської області на території аеропорту “Антонов” нещодавно відбувалися певні навчальні заходи, метою яких було покращення бойової підготовки співробітників оперативно-розшукової служби.

 

Звісно, всі ми знаємо, що для хорошого результату у будь-якій справі потрібна хороша підготовка та величезні зусилля. Проте інколи лише цього не достатньо, адже світ не стоїть на міста, а постійно розвивається і дещо змінюється, тому гарним виходом в такій ситуації є регулярне удосконалення своїх навичок та умінь. Це саме стосується і представників правоохоронних органів, їм час від часу потрібно проходити навчальну підготовку з певних неправомірних ситуацій, таких як, наприклад захоплення якогось об’єкту терористами чи відкрита стрільба на вулиці. Ось чому зовсім не давно на вищевказаному місці відбулися тактико-спеціальні навчання для співробітників спеціального призначення КОРД (Корпус оперативно-раптової дії), ППОП (Полк поліції особливого призначення) і також відповідних працівників кінологічної та вибухотехнічної служб поліції Київської області. Також на території працювали представники Служби безпеки України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Відвідування та участь у таких професійних підготовках неодмінно покращує якість роботи оперативників, допомагає розвинути їхні службові уміння і попрацювати пліч-о-пліч з іншими службами порятунку, що може знадобитися в майбутньому їм для спільного чіткого виконання складних завдань й хорошої взаємодії. До того ж як зазначають фахівці, основною ціллю таких ось таких навчань вважається: перевірка працездатності міжвідомчої співпраці в умовах реалізації ООС (Операції об’єднаних сил); значне покращення підготовки військових та відповідних засобів, що можуть бути приєднані антитерористичних заходів на місцевості, де знаходиться велика кількість людей. Хоча такі учення потрібні ще й для поліпшення швидкості й чіткості порядку прийняття необхідних рішень командирів, представників управлінського складу даних підрозділів та також для якісного керування цими ж силами, налагодженого алгоритму передачі інформації й гарної взаємодії загалом під час проведення спільних операцій груп бойового складу.

 

Крім того, правоохоронці, які брали участь у даних заходах, мали чудово можливість аби вже на практиці відпрацювати ймовірні випадки перебігу терористичних подій, впевнитися чи ні в ефективності створених документів щодо залучення спеціальних сил та відповідних засобів, які застосовуються для виконання АТО. Також повідомляється, що для проведення цих тренувань брали холості набої та професійні приладдя для вибухів (несправжніх).

Беззаперечно такі навчання необхідні для самих оперативників, правоохоронних органів і нашої держави в цілому. І навпаки хочеться наголосити на тому, що треба проводити їх як можна частіше для кращого засвоєння співробітниками алгоритму потрібних дій та якісного, а головне чіткого відпрацювання вивченого. Тим більше на таких підготовчих заходах відбувається об’єднання відразу декількох оперативних служб або служб з надзвичайних ситуацій, що є однозначно обов’язковим для гарно налагодженої майбутньої співпраці та абсолютної взаємодії. Ще як говорять фахівці, дані навчання є досить важливими для запобігання диверсіям і гучним терактам на територіях об’єктів критичної інфраструктури (це об’єкти, які вважаються стратегічно необхідними для економіки та безпеки країни, порушення роботи яких може мати фатальні наслідки для всієї держави).

 

 

© 2020 lviv-inform

Мої відео